ATELIER KEMPE THILL PDF

Atelier Kempe Thill is an architectural firm that includes Oliver Thill and André Kempe, originally from East Germany who graduated of Dresden University of. The Hiphouse project in Zwolle presented Atelier Kempe Thill with a welcome opportunity to fundamentally question the assignment ‘social housing’. Largely. Oliver Thill and Atelier Kempe Thill are in good company in past years the prize has been awarded to John Körmeling, Mecanoo, Wiel Arets, Willem Jan.

Author: Kazrasho Kishicage
Country: Congo
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 9 July 2012
Pages: 229
PDF File Size: 16.83 Mb
ePub File Size: 4.43 Mb
ISBN: 408-4-82713-719-3
Downloads: 49880
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Juzahn

Drug Addicts’ Hotel

Accordingly, very few alternatives to standard solutions are being produced which, by becoming showcases, could act as catalysts to break out of the recent stasis. An attempt is made to eliminate the urban problems of the CIAM planning while nevertheless maintaining its qualities.

The square plot of land that was available initially, measuring twenty-five meters square, turned out to be rather unfavorable for the organization of the spatial program since the many usually small rooms all require direct daylight. On the upper floor is the Community Hall. In the northern part of the downtown area, a new market square is being constructed, surrounded by the district town hall, a swimming pool, the Bijlmer Park Theater, and the already existing police station.

Ingenieursbureau Ebatech, Amsterdam Quantity Surveyor: In it, the thipl can withdraw and relax away from thlll public space. Two room types The realized building consists of the simple stacking of two — diametrically opposed — concepts of space.

By this the office is able to offer new solutions for the spatial organization and a better detailing of the building within the given, often limited — budgets. A maximum of spatial richness is possible with a minimum of means. Interior lighting Outdoor lighting. With this undertaking, it was possible to realize a special housing construction project with a consciously public-oriented and especially refined aura, both inside and outside.

  BELL SAGEMCOM 2864 PDF

By its generosity the circulation space becomes an area for social interaction between inhabitants and adequately expresses the collective of an expedient alliance of tenants.

As an added bonus, the building was designed according to passive house standards, making the scheme a particularly low energy one. Its desired, very neutral appearance is offset by its generous ceiling height and two skylights that illuminated the space naturally. Current user location United States. The glass is clamped in very slim, extruded, and black-anodized aluminum profiles, which were developed specifically for this project in close cooperation with the Keers firm.

Inwithin the framework of a negotiation procedure, Atelier Kempe Thill received the commission to plan a residential hotel for heroin addicts located at a sensitive transition between the square and the park. At the core of the building, the atrium lends an unexpected spatial generosity, which stands in surprising contrast to the external appearance.

Atelier Kempe Thill | built

Atelier Kempe Thill is becoming increasingly well known in architectural circles. An Alternative to the Deck-Access Typology The deck-access typology is the most common form of multi-story social housing in the Netherlands, because a large number of apartments can be connected to a limited number of stairwells. Interior lighting Outdoor lighting. Due to its extreme cost-efficiency it is still being employed today in large numbers.

Architecture in the sense of a building art hardly plays a role here, for marketing and spatial qualities are regarded as unimportant and superfluous. Between Representation and Anonymity At first glance, the exterior of the building is defined by horizontal, rather neutral bands of windows with solar-control glazing.

Atelier Kempe Thill

Current user location United States. The room is deliberately kept modest with whitish colours in order to maximize the effect of the skylights on the interior. One of these qualities is the green, lush areas between the building blocks.

  EDSIM51 USER GUIDE PDF

Steven Holl London, United Kingdom, Created within the limited budget framework is a very generous and relaxed living atmosphere that surely has a positive effect on the emancipation of the residents and also serves as an example in an international context. A radical minimization tyill architectural means and a visible assertion of the processes and technologies of the building process helped to realize a maximum of living quality.

You can unsubscribe at any time. In addition, the established public park is being regenerated and made better connected with the district center via the square. The public green with its dominated tree canopy becomes part of the interior and generously extends the small space to the outside.

HipHouse Zwolle

Textiles Parking systems Floor Wall. The pleasure of designing is combined with professional management.

Latest stories Upcoming fairs Recent architecture projects Magazine. The task here was extremely delicate since such facilities are very unpopular with the population and normally have a miserable existence in container structures on the urban periphery in industrial or railway wastelands, almost never realized as a new building in the direct vicinity of central, public institutions and parks.

The building is executed as a frame construction, with non-load-bearing interior walls and all the technical installations also integrated into atelieer building independently of the load-bearing structure.